Onze woningen zijn gelegen in de buurt van Nordenau en is een ideaal uitgangspunt voor allerlei activiteiten in de zomer en winter. Het kleine stadje heeft meer dan 200 jaar oude vakwerkhuizen en de ruïnes van de donjon van het kasteel Rappelstein. Omringd door bergen, groene weiden en bossen ligt Nordenau 600 – 800 m boven de zeespiegel. In een van de mooiste vakantieregio’s in Duitsland – het Sauerland. Toerisme is een van de belangrijkste economische activiteiten.

Bedekt met een witte, koude poederlaag, is de uitbundige natuur omgetoverd tot een winterwonderland. Winterberg (het bruisende hart van Sauerland) is binnen 10 minuten te bereiken.
De Skiliftkarussell bij Winterberg is veruit het grootste en meest bekende samenhangende skigebied van het Sauerland. Wanneer de sneeuw goed is komen hier duizenden wintersporters samen om te genieten van de glooiende hellingen van het Sauerland.

Voor de beginnende skiërs en kinderen is Altastenberg aan te bevelen. Dit is een dorp in de gemeente Winterberg in Duitsland. Hier zijn skiliften, langlauf loipes en een skischans (de Westfalenschanze). In de zomer wordt in de omgeving gewandeld en gefietst, Altastenberg ligt aan de Rothaarsteig (lange afstand wandelroute.)

Net buiten de deur starten er fiets-, mountainbike- en wandelpaden, in het Kurpark met speeltuin, voetbalveld, Wassertretbecken, wandelpaden en vijvers is er verbinding naar de leisteen en Heilstollen “Brandholz” – het is de term die wordt gebruikt voor de gezondheid en welzijn, beter bekend als de “Duitse Lourdes”.